logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Бум на издадени документи за самоличност

Над 3300 лични карти, паспорти и шофьорски книжки са били издадени през месеците юли и август, съобщиха от пресцентъра на полицията във Видин.
През летните месеци гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ в региона работят при по-голяма натовареност. Причината е в отпускарския сезон и завръщането на видинчани от чужбина.
През юли са били издадени 651 лични карти, 360 паспорта и 353 шофьорски книжки. Пикът е бил през месец август. Тогава са издадени 915 лични карти, 626 паспорта и 444 свидетелства за управление на МПС.
Независимо от натоварването, гражданите са обслужвани ритмично, не е констатирано напрежение или продължително задържане на опашки пред гишетата.
Общият брой на издадените лични карти през първото шестмесечие на тази година е 3168, паспортите са 1464, а издадените шофьорски книжки са 1881.
От сектор „Български документи за самоличност“ припомнят, че на гишетата в областната дирекция и в районните управления в Белоградчик и Кула, както и в сектор „Пътна полиция“ във Видин, гражданите могат да заплатят дължимата такса чрез ПОС-терминалните устройства, които са разположени там.

Сподели в социалните мрежи