logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Престижни отличия за фолклорни състави от Белоградчик

Самодейци от Белоградчик завоюваха престижни отличия на провелите се национални фолклорни празници в Приморско, похвалиха се от общината в Скалното градче. Изключително успешно е било представянето на танцова формация „Калина“ с художествен ръководител Ана Димитрова в съпровод на младежки духов оркестър и художествен ръководител Ангел Джунински, които са представили „Дайчово хоро“ и „Дунавско хоро“. Съвместните им изпълнения са обрали бурните аплодисменти на зрителите в летния театър на Приморско, напомняйки за славата на духовите оркестри и състави от Северозапада.
Танцовата формация е завоювала „Награда на публиката“ с плакет и диплом, а духовият оркестър – „Почетен медал за концертно участие и високо художествено изпълнение“.
Грамота и медал „За високо художествено изпълнение“ пък е заслужил фолклорен клуб „Рамонда“, който се е представил с китка от влашки хора и „Дайчово хоро“.
Отличията обаче не свършват дотук. Преди дни от град Неделино, област Смолян, са се завърнали фолклорните групи за изворен фолклор „Росен здравец“ – с. Стакевци и „Родни звуци“ от с. Салаш, които от участието си в ХVІ-ти международен фолклорен фестивал са завоювали съответно сребърен и бронзов медал.

Сподели в социалните мрежи