logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ застанаха пред парламента

Национален протест се проведе вчера на 11 септември пред Народното събрание в израз на несъгласието на гражданите с безобразията в България.
Гражданското обединение, което подкрепи протеста „Има такъв народ“, издигна глас за смяна на партийния модел и порочното управление, което е гибелно за страната и българския народ.
Часове преди да отправят своите искания с развети знамена пред парламента, „Единни за промяна“ излязоха и с протестна декларация, адресирана до президент, парламент, български и европейски институции. В нея от гражданското обединение заявяват категоричната си позиция за защита на жителите на Северозападна България, която управляващите умишлено обричат на разруха.
Повод за недоволството е подписаното преди дни споразумение с Гърция и създаващия се нов транспортен коридор, с който на практика се зачерква и напълно обезмисля съществуващия паневропейски транспортен коридор №4. „Призоваваме за подкрепа всички българи, които се чувстват пренебрегнати в собствената си държава. Призоваваме всички, които чувстват унищожителното въздействие на отношението на управляващите към регионите. Призоваваме всички българи, които искат да останат да живеят в Родината си, но са принудени да търсят поминък в чужди страни“, апелират в декларацията си от „Единни за промяна“, които са готови на нови протестни действия.

Сподели в социалните мрежи