logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

За празника си видинските огнеборци организират фотоконкурс

Фотоконкурс организират Регионалната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“ – Видин и спортен клуб „Видаплам“, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град. Темата на конкурса е „По дълг и с искрена любов – 140 години вярна служба на хората!“.
Поводът за инициативата е предстоящото отбелязване на 140-годишнина от създаването на местната пожарна служба. Тя е основана броени дни след подписването на Санстефанския мирен договор, припомнят от регионалната дирекция.
На 31 март 1878 г. в освободения Видин 50 представители на всички еснафи избират първите общински съветници и кмет на града. Първенците вече имат идеи за управлението на Видин и на същата дата с „Протокол 1 на Видински Общински Съветъ“ приемат важни решения. Едно от тях гласи: „Да се назначат пожарникари за предпазване на града от пожари“. Така било поставено началото на организираното противопожарно дело.
На 31 март 2018 г. пожарната служба ще отбележи 140 години от създаването си. Сред поредицата от инициативи е и фотоконкурса.
Повече подробности по регламента на конкурса са публикувани на страницата на МВР-Видин на адрес:  www.mvr.bg/vidin

Сподели в социалните мрежи