logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Започва второто издание на лотарията с касови бележки на НАП

Всички касови бележки, издадени след 1 януари 2017 г., ще могат да бъдат регистрирани в започващото второ издание на лотарията на НАП, съобщиха от офиса на данъчното във Видин. Голямата награда в тазгодишното издание на играта е 50 000 лева.
Всеки месец данъчните ще дават 2000 лева на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност около 1000 лева.
Двойно по-голям шанс за спечелване на награда ще имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка са запазили и регистрирали бележката от ПОС-терминала.
Да участват в данъчната лотария ще имат право всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в Интернет на специално създаден за целта сайт. Както и през миналата година данните, които трябва да бъдат въведени за участие са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.
В първото издание на лотарията, което приключи в края на 2016 г. бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 милиона лева. Големият победител, който получи лек автомобил, бе от Панагюрище, с касова бележка за 1,80 лева.

Сподели в социалните мрежи