logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Пожаро-тактическо учение на язовир „Божурица“

Видинската регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ проведе пожаро-тактическо учение на язовир „Божурица“. В него се включиха представители на основните съставни части на Единната спасителна система (ЕСС) във Видинска област, съобщиха от МВР-Видин.
Учението на тема „Действие на органите за ПБЗН и ЕСС при опасност от преливане на микроязовир“ бе предхождано от тренировка на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.
Силите на основните съставни части от ЕСС показаха завиден професионализъм и пълен синхрон в действията си. Те проиграха спасяване с използване на алпийски способи, водно спасяване, надграждане на язовирна стена и аварийно източване на язовир.
Пожаро-тактическото учение е част от тематичния план за провеждане на тренировъчни действия от ръководните служители на органите за пожарна безопасност и защита на населението в МВР.
В учението участваха служители от РД ПБЗН-Видин и Монтана, ОД МВР-Видин, екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, местната структура на БЧК и членове на доброволните формирования към общините Грамада и Брегово.

Сподели в социалните мрежи