logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Правна информация предоставя видинската библиотека

Съвсем нова, полезна услуга предоставя Регионална библиотека „Михалаки Георгив“ на гражданите на община Видин. Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатно правна информация относно правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие, съобщиха от библиотеката.
Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и фондация „Глобални библиотеки“ – България, с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.
Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на e-mail: vidlib.chit@gmail.com, както и на място в библиотека. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.
В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

Сподели в социалните мрежи