logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Урок по пътна безопасност за седмокласници

Урок по пътна безопасност за седмокласници се проведе в ОУ „Епископ Софроний Врачански“ в кв. „Нов път“, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
Директорът на Областната дирекция старши комисар Янко Янколов и началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Владимир Герасимов дискутираха с учениците какви са правата и задълженията им като пешеходци и велосипедисти, как да избират най-безопасен маршрут на придвижване и какви опасности дебнат на улицата.
Заниманието бе част от програмата, посветена на седмицата за превенция на детската пътна безопасност. Интересът на видинските ученици към темата бе голям и урокът премина при висока активност по коментираните теми. Урокът приключи със специален подарък за служителите на МВР – седмокласник декламира „Следите на Апостола“ от Дамян Дамянов.
При гостуването си в училището представителите на МВР проведоха разговор с школския директор Нина Иванова. На срещата бяха обсъдени възможностите за активизиране на превенцията в кварталното училище по актуални теми – пътната безопасност, употребата на наркотици и агресивното поведение сред подрастващите.

Сподели в социалните мрежи