logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Над 100 петокласници участват в детски полицейски управления

Започна втората учебна година за петокласниците-доброволци от пет училища в област Видин по програмата „Детско полицейско управление“, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин. В обучителния процес ще се включат инспектори от Детска педагогическа стая, служители от охранителна, криминална и пътна полиция.
Акцент в заниманията, под формата на лекции и беседи, през тази година ще бъде поставен върху придобиване на нови социални умения – работа в екип и толерантност в човешките отношения. За учениците са планирани и нови запознанства с други служители от териториалните структури на МВР в региона – огнеборци и граничари.
Съдът също ще отвори врати за децата. Те ще имат възможността да посетят съдебна зала, да се запознаят с магистрати и да разберат защо са нужни законите и какви са правата и задълженията им като граждани.
Детски полицейски управления има изградени в СОУ ”Любен Каравелов” – Видин, ОУ ”Св.Климент Охридски” – Видин, СОУ ”Св.Св.Кирил и Методий” – Брегово, ОУ ”Васил Левски” – Белоградчик и СОУ „Васил Левски” – Кула.

Сподели в социалните мрежи