logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Специализирана полицейска акция във Видинско

При поредната успешна спецоперация срещу наркоразпространението в област Видин служителите на реда са иззели канабис. При обиските разследващите са открили и множество археологически артефакти, незаконни боеприпаси и пушка, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
В хода на проведената вчера специализирана операция са задържани двама мъже от Дреновец: Е.В. (38 г.) – криминално проявен и В.С. (32 г.), както и 25-годишният софиянец М.М.
В акцията, реализирана на територията на селата Ружинци, Дреновец и Гюргич, са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. Те предприели претърсване в пет частни имота, обитавани и ползвани от тримата мъже.
При извършените процесуално-следствени действия разследващите са открили и иззели 17 конопени растения с височина до 290 см, множество зелени стръкове и съцветия, 8 стъклени буркана с около 300 грама зелана листна маса, два плика със суха листна маса, електронна везна, както и препарати за растителна защита и торове. При полевия наркотест тревата е реагирала на канабис.
По време на спецакцията са иззети още 84 монети и 96 предмета с различна форма и размери, носещи белези на археологически артефакти. Открити са 67 патрона с различен калибър, пушка с дървен приклад и патрон в цевта.
Материалите по случаите са докладвани по компетентност в Районна прокуратура – Белоградчик и Окръжна прокуратура – Видин.
Работата на разследващите продължава. В ОД МВР-Видин са образувани три досъдебни производства.

Сподели в социалните мрежи