logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Криминалисти разкриха извършител на палеж във Видин

Само за три дни, в хода на предприето разследване, видински криминалисти разкриха и задържаха извършител на палеж във фирмен склад в областния град, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
Сигналът за горящия обект бе получен рано сутринта на 9 октомври. След потушаване на пожара при извършения оглед бе констатирано, че са изпепелени 16 палета със захарни изделия и опаковки с кафе.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и прегледи от записи на камери за видеонаблюдение е установено, че складовото помещение е запалено от човек. Извършителят на деянието е разкрит. Това е 24-годишният видинчанин В.Ц., работник във фирмата. Мъжът, който признал съпричастността си към деянието и описал механизма на извършване, е задържан в полицейския арест. Материалите по случая са изпратени по компетентност в Окръжна прокуратура – Видин и докладвани на прокурор.
На 13 октомври В.Ц. е привлечен към наказателна отговорност. Постановена му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 500 лева. Работата на разследващите по случая продължава.

Сподели в социалните мрежи