logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

72-годишна жена брои 15 000 лева, за да „участва“ в полицейска операция

72-годишна жителка на село Покрайна е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
Вчера сутринта жената дошла в Районното управление в областния град и съобщила за случилото се. Във вторник към 19 часа на домашния й телефон позвънил мъж, представил се като следовател Георгиев. В разговора успял да я убеди, че ще участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници и за целта трябва да предаде наличните си пари.
На 25 октомври в 3 часа през нощта жената оставила 15 000 лева пред вратата на дома си. През цялото време подържала връзка по телефона с мнимия следовател. Той я уверил, че измамниците са заловени, а парите ще си получи на следващия ден от Районното управление във Видин.
По случая е образувано досъдебно производство.
Служителите на ОД МВР – Видин отново напомнят: Никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица. Полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции и задържане на извършители на престъпления. Получите ли телефонно обаждане с подобно искане незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

Сподели в социалните мрежи