logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видински криминалисти разкриха извършители на серия от кражби

Криминално проявен видинчанин е уличен в серия от посегателства на автомобили. Други четирима апаши попаднаха в полицейския арест за домова кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
Работата на разследващите започнала на 25 октомври след получени сигнали за четири разбити леки коли, паркирани в различни райони на ж.к. „Крум Бъчваров“. В превозните средства било проникнато в една нощ по идентичен начин – чрез огъване на предните леви врати. Обект на посегателствата били CD-плеъри, MP3, радио, портмоне с шофьорска книжка и контролен талон, акумулаторен винтоверт.
По случаите в РУ-Видин са образувани досъдебни производства. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти влезли в дирите на извършителя – криминално проявеният 27-годишен А.Н. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Откраднатите вещи, които той успял да продаде, са намерени и иззети. В процес на изясняване е съпричастността на задържания и към други кражби в крайдунавския град. Работата на разследващите продължава. Предстои доклад в Районна прокуратура – Видин.
Междувременно служители на Районното управление разкриха и авторите на домова кражба, извършена във времето от 2 до 22 октомври, от апартамент в ж.к. „Крум Бъчваров“. В жилището било проникнато чрез отключване на входната врата. Откраднати са музикален пулт, два плеъра, микрофон и озвучителна колона. Вчера авторите на деянието – четирима местни младежи, били установени.
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани П.П. (18 г.), Я.И. (18 г.) и двама 17-годишни. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

Сподели в социалните мрежи