logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Над 30 000 кутии с бира са иззети на Дунав мост 2

30 240 метални кутии с бира задържаха митническите служители от Митница – Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП Дунав мост 2, съобщиха от Агенция „Митници“. Влекачът с полуремарке и полска регистрация е превозвал групажна стока.
Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ селектирали входящия товарен автомобил и при последвалата физическа и документална проверка е установено, че една от превозваните стоки в камиона са 20 палета, съдържащи бира с марка „ARGUS“ в 30 240 броя метални кутии от по 0,5 литра. Митническите служители констатирали, че стоката се движи в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). За бирата не е платен или обезпечен дължимия акциз по ЗАДС и стоката не е придружена от никакви документи, от които да е видно, че се движи под режим на отложено плащане на акциз.
Бирата е задържана в склад на Митница – Лом. Взети са контролни проби за анализ и е започнало административно-наказателно производство. Работата по случая продължава.
Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира бяха задържани от митническите служители в района на Дунав мост 2 Видин – Калафат през октомври. Пивото, превозвано в нарушение на ЗАДС, бе открито от мобилен митнически екип на Митница Лом в товарен автомобил, пътуващ от Чехия за България.

Сподели в социалните мрежи