logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Петима са загинали при катастрофи във Видинско

Петима души – трима шофьори, една пътничка в лека кола и пешеходец, са загинали при тежки пътно-транспортни произшествия във Видинско от началото на годината, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
От 1 януари до 30 октомври при проверки пътните полицаи са установили 15 485 нарушения. Съставени са 3535 акта и 9050 фиша. П
Превишената и несъобразена с пътните условия скорост остава най-честото нарушение, извършвано от водачите на МПС. Броят на санкционираните за превишена скорост през първите 10 месеца на тази година е 4566. Броят на засечените неправоспособни водачи е 357, а на шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол – 148.
Лошата пътна инфраструктура и натовареният трафик към Дунав мост 2 подлагат ежедневно на изпитание пътуващите по главен път Е-79. Между 23 500 и 19 000 средно на седмица са преминаващите МПС през мостовото съоръжение. Управляващите обаче продължават да си затварят очите и да пренебрегват сигурността, здравето и живота на хората от Северозападна България.

Сподели в социалните мрежи