logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин чака подаръци по калдъръмения Е-79

Я да видим сега кой не е слушал през тази година… Опа, пак Видин.
Не, това не са реплики на добрия Дядо Коледа, който дори и на непослушните деца подаръци раздава. Такова се оказва решението на управленците ни, които за кой ли път изхвърлиха Видин и региона от всякакви списъци, бонуси и приоритети. Преди дни правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в общ размер на 46,8 милиона лева. Средствата ще се използват основно за ремонт и подобряване на общинската инфраструктура. С изключение на една единствена – най-малката община Бойница, Видин и останалите 9 общини от областта не получават нито стотинка. Защо? Сигурно, защото уличните трапове и липсата на много места изобщо на улици в областния център Видин не са достатъчно силни аргументи. Или защото другаде, но не и тук, местната власт не спи, триейки в просъница билетчета-късметчета винаги с един-единствен резултат „Опитай пак!“.
Но ако дунавският град и регион липсват вече и от картата на Северозападна България, то местните управи на съседни общини и области, не дремят. Допълнителни 2 450 000 лева отиват в касата на община Монтана; 700 000 лева за ремонт на улични настилки и тротоари получава община Брусарци; 700 000 лева се вливат в община Чипровци; 600 000 лева отиват в бюджета на община Криводол; други 300 000 лева в община Враца…
Да им е честито! А видинчани продължават да си живеят с надеждата, че Дядо Коледа, Дядо Мраз, Санта Клаус – поне един от тях ще рискува да си потроши шейната, за да стигне до Видин по калдъръмения Е-79. Със самолет работата е направо безнадеждна, защото Видин и летище от години си няма. Вариантът с хвърляне на подаръци от въздуха пък си е направо рискован. Почти сигурно е, че ще паднат в съседния румънски Калафат, който и бездруго бе обявен за най-добрия град за живеене в северната ни съседка. Но стига толкова песимизъм. „Мечтать не вредно“ се казваше в един руски филм. Пък и току-виж, че до Коледа управленците вземат да се засрамят и изровят някой с отминаваща трайност, но все още що-годе годен подарък от торбата.
P.S. Хей, от местната власт! Ако това пък вземе да се случи, може и да почерпите. Скромно, но от сърце, че и без това много излагация ви стана.

www.24chasa.bg

Сподели в социалните мрежи