logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Поредна акция срещу наркоразпространението във Видинско

Продължават активните действия на видинската полиция срещу наркоразпространението в областния град и региона. Вчера с прокурорско постановление за срок до 72 часа е задържан местен жител, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
В хода на образувано досъдебно производство, 41-годишният М.И. е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Видин мъжът е задържан за срок до 72 часа и приведен в следствения арест.
Разследването започнало на 24 ноември след предприети полицейски действия при специализирана операция. Криминалисти задържали мъжа пред офис на куриерска фирма в областния град, след освобождаване на пратка. В съдържанието на куриерската пратка – козметични продукти, разследващите открили и буца бяло вещество с тегло около 61 грама. При последвалия наркотест, веществото е реагирало на кокаин. Работата по досъдебното производство продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.
45 престъпления, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества е разследвала видинската полиция от началото на годината. Разкриваемостта при този вид престъпни деяния към момента е 60 %. От януари до ноември криминалисти са иззели над 3 кг сух канабис, 565 зелени стръка от същата култура, над 91 грама амфетамин и 61 грама кокаин, множество таблетки „Ривотрил“.

Сподели в социалните мрежи