logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Мая Димитрова: Ще останем непримирими към пагубната политика убиваща Видин

Големите победи започват с малките. И гражданско обединение „Единни за промяна“ ще продължи да се бори против сегашната порочна партийна система и нейните олигарси. Това заяви видинчанката Мая Димитрова, с която стартира поредицата от разговори с гражданите, които повярваха на „Единни за промяна“
Г-жо Димитрова, вие сте един от активните членове на гражданско обединение „Единни за промяна“. С какво ви привлече то?
-С идеята си за промяна в живота, в мисленето, в действията, за които се борим. Смело мога да твърдя, че ние от „Единни за промяна“ изключително много държим на честността и се отнасяме с голяма отговорност към Видин, към неговите граждани и бъдещето на родния си град.
Като човек с гражданска позиция как приемате решението на политиците да не се съобразят с волята на българите, изразена в националния референдум, иницииран от „Шоуто на Слави“?
– С голямо възмущение. Все още не мога да се примиря с цинизма, с който се отнесоха към исканията на гражданите на България. В същото време не смятам, че това обезвери хората. Съдя лично по себе си. Решението на политиците още повече ме амбицира да се боря срещу една шепа самозабравили се хора, облечени във власт, които едва ли не се смятат за богоизбрани. Шепа хора, които са забравили, че ние, избирателите, сме ги изпратили в Парламента и те трябва да работят, да се борят с всички сили за бъдещето на страната, нейните жители, за региона, откъдето са избрани. На практика обаче излиза, че те работят само за своето бъдеще и лично облагодетелстване. Затова ние ще останем непримирими към пагубната политика на народните представители, която убива Видин.
„Не подкрепям никого“. Такава бе кампанията на „Единни за промяна“ на последните парламентарни избори. Защо?
– По този начин изразихме нашата позиция и възмущение от водената през годините гибелна политика. Убедена съм, че в резултат на голямата разяснителна кампания, която проведе „Единни за промяна“, гражданите на Видин и региона дадоха един доста внушителен вот за квадратчето в изборната бюлетина „Не подкрепям никого“. Лично аз това го приемам като една малка победа. А големите победи започват с малки. И ние ще се продължим да се борим против сегашната порочна партийна система и нейните олигарси.
maia-vidinКак минава делника на видинчанката Мая Димитрова?
– Спокойно. Затова съм работила 40 години, за да бъда спокойна днес. Разбира се, задачите, които имам, не ги отлагам. Но има едно но! Сутрин се събуждам, но без да съм си навила будилника. Пия си кафето без да поглеждам в часовника. Стоя си по пижама до 10 часа, а час по-късно се захващам с делничните задачи. Малко почивка следобед, грижи към родители… Така минава моят делник. Стремя се да протича несмутимо, избягвам конфликтите и всеки, който се опита да предизвика такива, просто го елиминирам.
Пожеланието ви към екипа на „Единни за промяна“?
– Да не се отказваме, да продължаваме, да не се страхуваме. Пътят, по който сме поели, е труден. Партийни и всякакви административни структури непрекъснато се опитват да сложат преграда и създават пречки от всевъзможен характер пред гражданското ни обединение. Но нашата цел е голяма. Ние обичаме родния си град и край, малко граждани останахме, но не трябва да спираме да се борим. Вярвам, че ще ставаме все повече, по-силни и обединени.

***
Мая Димитрова е кореняк видинчанин. Вече пенсионерка. Майка на двама сина, които за съжаление живеят и работят в столицата, тъй като във Видин липсва перспектива за младите хора. Щастлива баба на 8-годишна внучка и на внук на годинка и осем месеца.

www.24chasa.bg

Сподели в социалните мрежи