logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Граничен полицай е носител на наградата „полк. Вълчо Вълчев“ за 2017 година

На церемония днес старши комисар Янко Янколов връчи годишната областна награда „полк.Вълчо Вълчев“ на Бисер Владимиров – служител при Граничния полицейски участък в Брегово. На тържеството присъстваха комисар Валентин Ванков – началник на ГПУ-Брегово, и служители от областната дирекция.
„За мен е чест да връча наградата на граничен полицай и наш съгражданин. Твърдо вярвам, че служителите на вътрешното министерство трябва да бъдат честни и всеотдайни в работата си, а гражданите – активни и доблестни. С действията си Бисер Владимиров доказа това – и като служител, и като гражданин“, заяви старши комисар Янколов.
На 7 декември около 18,15 часа на ул.“Георги С. Раковски“ в областния град неизвестен извършител издърпал дамската чанта на 68-годишна видинчанка и я съборил на земята. Оказалият се в близост Бисер Владимиров реагирал светкавично. Той застигнал непознатия и успял да вземе чантата, в която имало голяма парична сума. Върнал отнетото на жената и сигнализирал на телефон 112.
Годишната награда „полк. Вълчо Вълчев“, учредена от ОД МВР – Видин през 2008 г., е в памет на полк. Вълчев. Бившият директор на видинската полиция бе убит на 22 декември 2005 г., след като се притекъл на помощ на младеж, станал жертва на грабеж в кв. „Калето“.
С връчването на тази награда служителите на реда от Видинска област почитат паметта и мъжката постъпка на полк. Вълчев, изразяват благодарност и поощряват граждани и длъжностни лица, оказали съдействие на полицията в борбата с престъпността. Носителят й получава грамота и авторска статуетка на Ставри Калинов.
През 2008 г. наградата получи кметският наместник на село Дълго поле Сашко Димитров. Благодарение на неговата помощ в периода 2006 – 2008 г. полицейските служители успяват да преустановят извършването на кражби на части и елементи от електропреносната мрежа на територията на РУ-Белоградчик.
Носител на наградата за 2010 г. е видинчанинът Георги Александров. Той, с помощта на сина си, задържа на място тримата извършители на кражбата на герба на Видин от входа на „Стамбол капия“ в центъра на града.

Сподели в социалните мрежи