logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Денят, мястото и часът на протеста са известни!

Всички, които стоят зад гражданската инициатива за магистрален път до Видин, разбират мотивите на онези, които искат да се протестира в миша дупка.
В днешния ден бяха разгледани и обсъдени всички предложения за провеждане на протестните действия – в село Гръцковски колиби, пустинята Сахара, Диарбекир, Извор махала, бившата площадка на бившото летище в село Иново (под патронажа на кмета и областната управителка), пещерите „Магура“, „Леденика“ и всяко друго влажно, тъмно и звукоустойчиво място. Все места, където може да бъде запазена тишина и не могат да бъдат видени протестиращите, за да бъде запазен комфорта на евродомакинята Павлова и сие.
За съжаление на гореспоменатите, видинчани искат да бъдат чути, искат да бъдат видени, искат да покажат, че са непримирими и с протеста си да постигнат реален резултат: конкретен ангажимент от страна на министър-председателя и правителството, подкрепени с решения на Министерския съвет, с точен график за започване изграждането на магистрален път до Видин и тунел под Петрохан и приключването на строителството им до 2021 година. Причина, поради която не могат да бъдат удовлетворени желанията на кмета на Видин. Причина, поради която протестът ще се проведе по предварително обявения маршрут. Причина, която обаче не е единствена, защото гражданите на Видин протестират не само за магистрала, а протестират и срещу огромната торба с лъжи, която през последните 10 години управляващите щедро сипят над Видин и Северозападна България.
Денят, мястото и часът на протеста са известни:
27 януари
I сборен пункт – 10 часа – бул. „Панония“
II сборен пункт – 10,30 часа – жп гарата, при паметника на „Скърбящия воин“
отправна точка – 11 часа – на изхода на Видин – между бензиностанцията на „Фанти Г“ и мотел „Чолакис“

Сподели в социалните мрежи