logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

ГЕРБ и ДПС увеличиха цената на водата за видинчани

Скандал около цената на водата избухна в края на редовното заседание на Общинския съвет, след като сформиралото се там мнозинство удари пореден финансов шамар на всички жители на Видин и общината. Съветниците от ГЕРБ, ДПС и част от РБ упълномощиха кмета да гласува за увеличаване цената на водата за видинчани и одобриха актуализирания план на ВиК дружеството, в който е заложено поетапно увеличаване цената на питейната вода и ВиК услугите за гражданите.
От трибуната съветникът от „Единни за промяна“ Вардан Папикян обяви, че това решение е престъпно и изрази възмущението си, че управляващите не обясняват своите мотиви и се опитват да претупат всичко важно за гражданите на Видин.
Размяната на остри реплики в зала се засили, когато групата на ГЕРБ и съмишленици се опитаха да обединят гласуването по всички точки, по които трябваше да бъде упълномощен кмета в едно и давайки му право да гласува „за“, без да стане ясно какво е мнението им по отношение увеличение на цената на водата. Същите отказаха дебат в зала и обосновка на решението. И благодарение на това, че са мнозинство, то можем да честитим поредния „подарък“ за видинчани.
Против искането за увеличаване цената на водата гласуваха съветниците от „Единни за промяна“ и групата на БСП.

Сподели в социалните мрежи