logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Човек от протеста в отговор на написаното днес от министър Нанков: Не обиждайте българските граждани

Г-н Нанков, Вие явно искате отговор от приятелите си, а не от хората, които протестират. Затова много се колебая нужно ли е да Ви отговарям.
И боя се, че не желаете да чуете хората, които живеят във Видин и Северозападна България, а онези, които доволно следят „разцвета“ и „благоденствието“ на някои граждани в България, без да забелязват темповете, с които тя изчезва. (Надявам се поне, че от образност и метафора разбирате, моля не възприемайте написаното буквално.)
Аз не съм сред Вашите приятели и никога не бих си позволила така щедро да ръся обиди и предположения за живота на хората, които никога не съм познавала. Партийните квалификации и терминологията на платен драскач не ми е присъща, затова няма да коментирам техните становища и мнения. Те явно не ценят човешкия живот и факта, че поредица от правителства и техните безотговорни решения превърнаха пътуването до Видин в руска рулетка, не ги вълнува.
Затова единствено ще Ви помоля да не обиждате българските граждани с високомерно и арогантно поведение. Протестиращите не са анонимни. Те имат конкретно искане, което не би трябвало да обижда един държавник ако намеренията му са почтени.
Решението на МС, което цитирате касае отчуждителните процедури за участък от Е 79, а не за целия път Видин-Ботевград. И да, ние сме наясно, че има изработени проекти и извършени частично процедури по ОВОС, наясно сме и със скоростта на изработване и приоритетите, които са били зададени през последните 6 години по проектирането на този път. И именно затова протестираме!
Що се отнася до обещанията, които съобщавате от личния си профил, слушаме ги повече от 10 години. И не, не Ви вярваме. Защото Вие и онези, които представлявате с нищо не сте заслужили доверието ни.
Искаме Решение на МС, където да има посочен график и да са заложени срокове за изграждането на магистрала до Видин и тунел под Петрохан. Искаме краен срок в реално време, а не „все някога“, когато регионът напълно е опустял. Искаме доблест и почтеност, които явно затрудняват упражняващите се в политиката в България. Искаме нещо много лесно и бързо решимо за настоящото правителство – решение на МС с конкретни срокове, график, индикативна стойност, краен срок за изпълнение. И разбира се, понеже изтъквахте нееднократно, че има осигурено финансиране за този път, то останалото са само подробности, нали?
И накрая, ние съвсем почтено и уважително изпратихме Отворено писмо до МС и Министър председателя на България с тези конкретни искания и то още в началото на месец Януари. И буди недоумение факта, че никой от това Правителство не отговори и не пожела да разгледа исканията на видинските граждани. Заляхте ни с обещания, плаващи срокове, противоречиви изказвания, изяви и публикации. А е лесно, ако наистина искате да изпълните задълженията си към този български регион: Решение на МС, но не за лятното часово време, третия пол или втория лифт …
Затова оставаме в готовност за разговор и в очакване на Решение, което да доведе до реализацията на този важен за Видин и Северозападна България инфраструктурен проект.

Сподели в социалните мрежи