logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Административният съд стартира образователна програма за учениците

На 14 февруари Видинският административен съд стартира реализирането на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, съобщиха от съда.
Лекция на тема: „Съдебната система в Република България“ ще изнесе съдия Николай Витков пред учениците от 11 (а) клас на СУ „Цар Симеон Велики“ във Видин. Събитието ще се проведе от 12,30 часа в зала „Европа“ на училището.
Програмата цели запознаване на учениците и формиране на начални познания за статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България; създаване на предпоставки за формиране на правна грамотност и култура; превенция на детското насилие, мотивиране на младежите към спазване на законите; проактивност на съдебната власт за разбираемо и отворено към обществото правосъдие, постигане на по-висока степен на познаване и разбиране на съдебните институции, като средство за повишаване на доверието към тях и практическо прилагане на един от елементите на гражданското образование.

Сподели в социалните мрежи