logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин е несломим, протестите продължават!

„Северозападът отказва да умре“. Този лозунг, издигнат от протестиращ Видин, вече четвърта събота доказва силата на гражданите и несломимия дух от разбунтувалия се Северозападен край на България.

За пореден път видинчани отново изляха недоволството си, блокирайки за близо четири часа главен път Е-79, с ясното послание към управляващите, че няма да отстъпят докато не бъдат изпълнени исканията им.
„Никой и нищо няма да ни откаже, принуди или уплаши. Решени сме да извървим пътя докрай – до решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите по изграждане на цялото трасе на магистрила Видин и София и тунел под Петрохан, с точен график, етапи, осигурено финансиране и краен срок на завършване до края на 2021 година“, заявиха отново видинчани.
За четвъртия поред протест от „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан“ отправиха официална покана за среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. От него обаче не бе получен никакъв отговор, а ведомството му изпадна в пълно мълчание.
През изминалия месец на протести, нито множеството отправяни заплахи от властимащите и техните глашатаи, нито многобройните предупреждения и съставени актове от полицията успяха да стреснат жителите на Видин и региона, които продължават да излизат на пътя, за да бранят правото си на достоен живот и съществуване.
„Продължаваме. На 23 февруари, на 3 март… Докато не се съобразят с гласа на народа, защото, ние, видинчани, отказваме повече да вярваме на голи обещания, на лъжи и на подигравки“, категорични бяха от гражданската инициатива.

Сподели в социалните мрежи