logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Протестиращите видинчани не се плашат, борбата е докрай!

Северозападът отказва да умре!
Родният трибагреник отново гордо се развя на главен път Е-79, който за пета поредна събота бе блокиран от стотици видинчани.
Многобройните заплахи към протестиращите жители на дунавския град не само не успяха да уплашат и прекършат събудилото се гражданско недоволство. Напротив. Безсрамните призиви и заканителното размахване на пръст от народни представители и местни управленци, с призиви за оказване на полицейски натиск, сплоти по-силно редиците на протестиращите, към които се присъединиха още техни съграждани.
И петият протест на Видин премина под знака на абсолютната непоколебимост на гражданите, които продължават да настояват за вземане на решение от Министерския съвет за стартиране на процедурите за изграждане на цялото трасе на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан.
„Само едно такова решение ще е израз, че българското правителство има волята да изпълни ангажиментите си към Северозападния регион. Обещания слушаме от 15 години. Наслушахме се. Повече отказваме да вярваме“, заяви Росица Кирова – лидер на гражданско обединение „Единни за промяна“, което е част от сформирана „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан“. Оттам са категорични, че протестите ще продължат, докато не бъдат изпълнени исканията.
В края на петчасовото мирно шествие видинчани подариха мартенички и благодариха с аплодисменти на полицаите, че не са се поддали на арогантните искания на самозабравили се народни „любимци“ да се противопоставят и излязат срещу протестиращите им съграждани.
Следващият протест ще бъде на 3ти март и блокадата ще изненада всички!

Сподели в социалните мрежи