logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Снеговалежите предизвикаха пълен хаос в държавата-бедствие

Няколко училища във Видинско затвориха врати заради усложнената зимна обстановка, съобщиха информационните агенции. В отделни селища е спряно и ел.захранването. Натрупалият на места около 20-сантиментров сняг се оказа непреодолимо бедствие за т.нар. компетентни институции. Пътищата на много места са непроходими, а участъка от Е-79 при Мездра все още не е отворен. Там по-рано през деня няколко тежкотоварни автомобила са се прекатурили в преспите.
По неофициална информация единият от шофьорите, които вчера катастрофираха на околовръстното шосе на Видин, е починал от тежката травма.
Явно не нещо, а нищо не е наред в държавата ни, след като един ден снеговалеж е достатъчен да предизвика невъобразим хаос по пътища и населени места. По-старите видинчани веднага си припомниха някогашните люти зими по Северозапада, през които обаче при снежна покривка от 20 см не се е стигало до такава паника като днес.
Толкова ли са некадърни и некомпетентни институциите, че да си свършат работата? Държава на бедствията. И в сняг, и в дъжд и в жега. Все няма угодия.

Сподели в социалните мрежи