logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Среща на учители и ученици по проект на професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ е бъде домакин на откриването на втората среща на учители и ученици по проект „Професионално образование и обучение за умения, компетентност и практика на икономиката“ на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Първата среща по проекта е проведена в Любляна през ноември 2017 г., а втората, която е и първа с ученици от седемте държави, се провежда във Видин. В нея участват 26 ученици и 13 учители от партньорските страни, както и ученици и учители от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.
Откриването бе в понеделник, 26 февруари, в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни“, където библиотечен специалист запозна учениците с българските празници и традиции.
Проектът „Професионално образование и обучение за умения, компетентност и практика на икономиката“ се реализира по програма „Еразъм +“. В него си партнират 7 професионални училища от Австрия, България, Португалия, Словения, Словакия, Румъния, Чехия. Основната цел е да бъдат подготвени адекватно учениците за глобалния свят, чрез развиване на умения за икономическо сътрудничество през границите. Основната цел се реализира чрез три основни направления: придобиване на практически бизнес опит в учебни компании, курс по бизнес английски език по системата „Market Leader“ с възможност за явяване на изпит за сертификат LCCI, развиване на транскултурни компетентности и умения на учениците да си сътрудничат в международен екип. В този проект ученици и учители имат възможност да се свържат с хора от 6 други училища, както директно, така и онлайн – проектът се осъществява паралелно и в платформата e Twining.

Сподели в социалните мрежи