logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

На Дунав мост 2 задържаха нелегално пренасяни анаболни стероиди

Мобилен митнически екип от Митница – Лом задържа 11 300 ампули контрабандни анаболни стероиди, предназначени за нелегална продажба във фитнес клубове в страни от Европейския съюз, съобщиха от Агенция „Митници“.
В района на Дунав мост – 2 митничарите спрели за проверка товарен микробус с българска регистрация, превозващ по документи текстилни изделия за страна от ЕС. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При огледа на стоката митническите служители установяват, че част от кашоните се различават от останалите. За тях шофьорът представил документи, според които в кашоните има оборудване за фирма от Холандия.
При извършването на проверката митническите служителите откриват, че кашоните са пълни с кутии с ампули от два вида анаболни стероиди за инжекционно приложение. Открити са 840 опаковки с по 5 броя ампули – общо 4200 ампули от лекарствения препарат „Drostanolone“ и 1420 кутии също по 5 броя ампули – общо 7100 ампули от лекарствения препарат „Nandrolone“, на обща стойност около 80 000 лева.
Лекарствените продукти, които са забранени за продажба в България, са задържани.

Сподели в социалните мрежи