logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Журналист представя своя творба във Видин

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин има удоволствието да представи радиожурналиста Петър Пунчев и новата му книга „Вие сте тук“. В нея са съчетани есеистика, публицистика, политически коментари и интервюта с велики и световноизвестни хора на науката, духа и спорта. Авторът представя чрез собствената си биография и пътуванията си в над 80 страни, панорама на културния, обществения и политическия живот.
Представянето ще се състои на 20 март от 17,30 ч. в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни“, съобщиха от библиотеката.
Петър Пунчев е познат на публиката като радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор, съосновател на първото частно радио в България – Радио FM+. Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, където работи майка му. Учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и в Москва, следва в Журналистическия факултет на Московския държавен университет „Ломоносов“.
Работи в Българското национално радио от 1980 до 1988, като от 1984 година води нощния блок на програма „Хоризонт“. Дългогодишен председател и член на борда на Асоциацията на българските частни радио- и телевизионни оператори (ABBRO). През 1997 година публикува книгата „Първите седем: частното радио в България“. От края на 2008 е управляващ директор на Радио 3, Белград, Сърбия.

Сподели в социалните мрежи