logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Министър Нанков: Стартира тръжната процедура за участъка от Мездра до Ботевград

„Днес изтича срокът в Агенцията за обществени поръчки по одобряване на проектната документация и както поехме ангажимент, стартираме с тръжната процедура за участъка от Мездра до Ботевград на пътя от Видин“. Това заяви днес в интервю в предаването „Тази сутрин“  министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от пресцентъра на МРРБ.
„Тези 34 километра ще бъдат рехабилитирани и разширени с още две ленти. Поехме ангажимент в средата на месец март да стартираме с тези 34 километра. И не само ще ги рехабилитираме, а ще разширим трасето до скоростен път“, съобщи министърът. Той допълни, че в останалият участък от Мездра до Видин трасето ще е с автомагистрални габарити – по две ленти в посока на движението, плюс аварийна такава.

Стартирането на първата от поредицата процедури е в отговор на решението на Министерски съвет, на което бе поет ангажимент за изграждане на пътя до Видин. За неговото строителство видинчани настояваха в масовите си протести в продължение на шест седмици.

Сподели в социалните мрежи