logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Бедствие във Видин! Или трагедията да те управляват некомпетентни хора

Кметът на Видин обяви бедствено положение, изтъквайки проблеми със „снегонавявания и обледявания“, съобщиха от кметството. Оттам пък твърдят, че техниката на фирмите, които почистват населените места в общината била започнала работа призори в 4 часа. В същото време обаче пътят до Бела Рада, Гомотарци, град Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, както и пътят между Гомотарци и Покрайна, е затворен. Какво ли тогава е почиствала мобилизираната техника?
Проблеми с водоснабдяването няма, показват данните на „ВиК“. Временно прекъсването на водоподаването е имало само на две места, но авариите са отстранени.
Проблеми няма и с електрозахранването. Няма и данни за бедстващи хора. Да, но за кмета на Видин, падналият сняг е бедствие. Снегът валя в цялата страна, но сме далеч от бедствено положение. Възможно ли е  кметът на Видин да е в стрес от това, че трябва да създаде организация и да работи без „чадър“ при по-тежки условия? Възможно ли е затова да обявява бедствено положение?
Кой трябва да дойде и да изчисти улиците и пътищата във Видин и общината? Партийният настойник Цветанов или депутатът координатор Тошев? Или пък се очаква Каракачанов да сформира нова армейска единица и да осигури хеликоптери и десант, за да чисти акото на кметове като видинския? Бедствието от 25 см сняг е плашещо. Плашещо е и когато, за да „усвоиш“ едни „бедствени“ пари през едни близки до кмета и общинските му съветници фирми, всяваш паника сред населението. Да, бедствието да те управляват некомпетентни хора е страшно и няма равно по рода си.
И тази е причината да оправдаем напълно кмета на Видин. С малка забележка. Бедствието отдавна е настигнало видинчани, а решението е в ръцете им не само по време на избори. Дори и днес, ако са готови за действия и ако нарамят лопатите и със снега изринат и боклука от високата сграда!
Сподели в социалните мрежи