logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Информационно пътуване за туроператори в Белоградчик

Белоградчик бе част от тридневно информационно пътуване – туризъм на две граници „От Торлашко, та до Влашко“, включващ винен, кулинарен, ловен, културен, автентичен селски и трансграничен туризъм. Събитието е предназначено за представяне на нови туристически атракции, както и условията в местата за настаняване и хранене. Организатори бяха община Белоградчик и Асоциацията на екскурзоводите в България, съобщиха от общината.
Повече от 45 представители на туроператори, туристически агенции и екскурзоводи от цялата страна пристигнаха в Белоградчик след дегустация на ястия от турлашката кухня в община Чупрене. Гостите посетиха единствения в Северозападна България Природонаучен музей, разположен в една от залите на посетителския център. В конферентната зала те имаха възможността да гледат филм с анимиран хронологичен исторически разказ за Белоградчишка крепост – от времето на Римската империя до наши дни.
По време на туристическия сезон за туристите и гостите на града ще се предлага и друга атракция – привързано издигане или свободно летене с топловъздушен балон. Пред гостите бяха представени още атракции, туристически пакети и предложения – детски приключенски лагер в Стакевци, електрически велосипеди и други, допълниха още от община Белоградчик.
Сподели в социалните мрежи