logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Внимавайте при продажба на домашни животни, препоръчват от полицията

Препоръчваме на стопаните да бъдат предпазливи при контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни, предупреждават видинските криминалисти.
Активизира се търговията с домашни животни (агнета и ярета) в региона в дните преди големите християнски празници – Великден и Гергьовден. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които по-късно обират.
За да не станете жертва на кражба или измама от мними купувачи от полицията отправят няколко съвета: „Не оставяйте непознати лица сами в имота ви под никакъв предлог. Молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите способи, които крадците използват, за да отклонят вашето внимание и да останат сами в помещението, в което държите парите си.
Запомнете марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижват търговците, особено в случай, че сделката се провали или отложи; укрепете, заключете и осветете стопанските постройки“.
Ако станете жертва на престъпление незабавно сигнализирайте на тел.112, съобщават още от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Видин.
Сподели в социалните мрежи