logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Отново кражба в църквата „Света Петка“, задържаха 39-годишен мъж

Видински полицаи установиха автор на посегателство от църквата „Св.Петка“ в областния град, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин. 39-годишният извършител e привлечен в качеството на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. Това е второ нагло посегателство върху православния храм в рамките само на няколко часа.
Вчера, рано сутринта към 3,00 часа, диспечер от частна охранителна фирма сигнализирал в полицията за осъществено посегателство от православния храм на ул.“Княз Борис І“. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследващите установили, че в църквата е проникнато чрез взломяване на две от металните решетки на прозорец. По данни на свещеника липсвали около 60 лева и 100 евро от малък иконостас, а дървеният му плот бил счупен.
Извършителят на престъплението – С.М. (39 г.) е криминално проявен и осъждан. Униформените са го задържали в района на църквата. Той е от село Бориловец. При личния обиск полицаите иззели от мъжа сумата от 153,95 лева, 100 евро и метално фенерче.
Случаят е докладван в прокуратурата. С.М. е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното в РУ-Видин бързо производство и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.
В процес на изясняване е съпричастността му към извършената няколко часа по-рано (около 22,50 часа на 9 април) по идентичен начин кражба на дървена кутия за дарения с наличните в нея пари от същия храм. Работата на разследващите продължава.
Сподели в социалните мрежи