logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Стартира специализирана полицейска операция за контрол на скоростта

24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе на територията на цялата страна от 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и е под надслов „24 часа контрол на скоростта“. Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за нарушения на скоростните режими.
Точките за контрол на скоростта на територията на област Видин ще бъдат съобразени по време и място с интензивността на движението, в участъците по пътищата, където има условия за управление на МПС с висока скорост, в районите около училища и детски градини. При проверките пътните полицаи ще използват наличните технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.
От МВР припомниха, че при проведената през месец април 2017 г. 24-часова операция за контрол на скоростта по пътищата в област Видин са засечени 72 нарушения.
Сподели в социалните мрежи