logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Министерският съвет одобри финансирането на пътя Видин-Ботевград

На днешното си заседание Министерският съвет (МС) одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година, съобщи правителственият пресцентър. За посоченият период политиката на правителството е насочена към осигуряване на финансов ресурс за изграждането и доизграждането на големите инфраструктурни обекти, сред които е и пътят Видин-Ботевград.
Както наскоро съобщи сайтът на гражданско обединение „Единни за промяна“, документът бе обявен от Министерството на финансите за съгласуване, а днес вече е получил и одобрението на Министерския съвет. Цялостното строителство на пътя от Дунав мост 2 при Видин до Ботевград. ще осъществи висококачествена връзка между АМ „Хемус”, АМ „Тракия”, АМ „Струма” и Дунав мост 2 при Видин-Калафат.
През 2019 г. се предвижда въвеждане на модел за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа – чрез въвеждане на смесена система: електронна винетка за леки автомобили и ТОЛ такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили. Изграждането и внедряването на смесена система за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа като по-справедлив модел има за цел да намали значително риска от системното недофинансиране в областта на поддържане на пътната инфраструктура“, се посочва още в решението на МС.
Подробности за взетото днес, 18 април, решение на МС, може да прочете на официалния правителствен сайт, в раздел „Пресцентър“ – заседания на МС.

Сподели в социалните мрежи