logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Турлаци и торлаци от двете страни на границата честваха юбилей

Делегация от 40 членове и симпатизанти на турлашко дружество „Ждребче“ гостува на дружество „Тимочана-Торлака“ в сръбското село Миничево. Това съобщиха от община Белоградчик, цитирайки Красимира Иванова от местното турлашко дружество.
След дълго прекъсване сръбското селище отново бе домакин на празника. По повод 15-годишната юбилейна среща, домакини и гости засадиха фиданка от японски дървесен вид, чиито цветове са изключително привлекателни за пчелите. След разглеждане на етнографска сбирка бе посетен и град Княжевац.
В общинския център последва среща с кмета на общината и председателя на общинския съвет Милан Джокич и Миодраг Ивкович. В сърдечна и приятелска обстановка бяха споделени резултатите от съвместната работа, както и идеи за по-нататъшно обогатяване, развиване и укрепване на контактите. Акцент в дискусията бе създаването на условия за реализиране на приетата програма, свързана с честването на 50-годишен юбилей между побратимените общини Белоградчик и Княжевац тази година.
Гостите от България имаха възможността да посетят и женския манастир в местността „Суводол“, а по-късно в село Миничево се проведе голяма турлашка вечер.
Сподели в социалните мрежи