logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Само свободният човек може да променя живота си, какви сме тогава ние…

„Местната власт трябва да се научи да контактува с хората нормално, а не като велможи с роби. Оставете хора да мислят свободно! Те могат да ви бъдат от голяма полза и да ви помогнат да решите проблемите на местно ниво“, сподели Росица Кирова пред камерата на Телевизия „Видин“ за предаването „Актуално“.
Разговорът с нея бе във връзка с решението на Министерския съвет, с което бе одобрена финансовата рамка за периода 2019 – 2021 година.
Строителството на пътя е само първата стъпка за съживяване на Видин и региона. По думите й, гражданите на Видин вече са доказали, че могат да се борят и с общи усилия да правят така, че градът да излезе от изолацията и да започне да се развива. Докато видинчани обаче отстояват правата си, местната власт се опитва да заглуши гласа на хората. „Протестиращите видинчани започнаха да получават десетки актове, а днес вече и наказателни постановления от полицията, затова че са изразили своята гражданска позиция и с протеста си са нарушили нечии права. Наказват гражданите, казвайки им, че гражданско общество не може и не трябва да има. В същото време аз не зная някой политик да е наказан затова, че не е изпълнил своите задължения и един цял регион е откъснат от света, в нарушение конституционните права на всички граждани, живеещи във Видинския край.
Такова ли трябва е отношението към видинчани, към хората, които се обединиха и изразиха своята позиция, с която защитиха правото си на живот и свободно, безопасно придвижване на всички живеещи във Видин и региона?
Направиха онова, което отдавна местната власт, излъчените оттук депутати и управляващи трябваше да направят. Нещо, което същите тези местни управляващи не пожелаха или не могат да направят, или не им е стигнал кураж и интелект. Бъдещето ни зависи единствено от свободната ни воля. От нас, гражданите“ , заяви още Кирова.
Цялото интервю – в следващото видео:

Сподели в социалните мрежи