logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Криминалисти от Монтана и Видин задържаха извършители на множество кражби

В резултат на прецизни оперативни действия на криминалисти от Монтана и Видин са установени извършители на множество кражби, информират от пресслужбата на МВР-Видин.
С постановление на Районна прокуратура – Монтана днес е наложена 72-часова мярка за задържане на Д.В. на 41 г. от село Смоляновци. Мъжът е с криминални регистрации в полицията и е осъждан. Вчера той е заловен от служители на РУ-Монтана в населено място в близост до града, след като в сряда сутринта избягал от полицейски патрул, пристигнал по сигнал за кражба в магазин в Монтана.
Служителите на реда установили на местопроизшествието и П.В. (34 г.) от Монтана, също с криминални регистрации и осъждан. След изтичане на 24-часовото му задържане, днес той е задържан на територията на РУ-Белоградчик.
При извършения оглед полицейските служители открили разбит патронника на вратата на магазин, а на около 50 метра от обекта намерили лек автомобил „Ауди“ с монтанска регистрация, собственост на избягалия Д.В. В канал в близост до автомобила са открити изхвърлени две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване.
Предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане на Д.В. Разследващи и криминалисти от РУ-Монтана продължават работата по доказване на престъпната му дейност. Действията се извършват под надзора на Районна прокуратура – Монтана.
Разследващи полицаи и криминалисти от Видин работят по доказване съпричастността на двамата мъже към престъпни посегателства, осъществени през месец април на териториите на общините Ружинци и Чупрене. В заложна къща в Монтана полицията е открила и иззела телевизор – обект на кражба от кметството в село Протопопинци. Под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Белоградчик продължава работата по образуваните за кражбите във Видинско досъдебни производства.

Сподели в социалните мрежи