logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

След натиск от кмета: Изхвърлиха спортен клуб на улицата

Множество деца и техните родители изпълниха в понеделник залата на Общинския съвет във Видин, където се проведе редовно заседание. Поводът за присъствието на гражданите бе отнемането на помещение, което Спортен клуб по бойни изкуства – Видин ползва от 20 години в сградата на математическата гимназия. Случаят доведе до вдигане градуса на напрежението в залата, а пред журналистите родители и деца заяви своята подкрепа за клуба и възмущението си от действията на местната управа.
„Като човек съм омерзен от дъното на душата си!“, възкликна от трибуната председателят на спортния клуб и общински съветник от „Единни за промяна“ Вардан Папикян. Пред присъстващите той разказа униженията и перипетиите, през които е трябвало да премине заради искането си за продължаване договора за ползване на помещението. Първоначално предложението, което е одобрено и от постоянната комисия към ОбС, включвало и подкрепително писмо от директорката на гимназията. Впоследствие обаче подкрепата била оттеглена, а пред Папикян директорката обяснила действията си с натиск от страна на кмета.
Оправданията на градоначалника, че отнетото помещение щяло да се ползва за склад, пък се оказаха не само смешни, но повече от явно доказателство за разчистване на лични сметки с неудобни хора, включително и с общински съветници.
„Общинският съвет не трябва да е място за решаване на лични конфликти“, заяви съветникът от „Единни за промяна“ Милен Милчев, а колегата му Папикян призова кметът да престане умишлено да пречи на спортния клуб и на спортуващите деца на Видин. В крайна сметка искането бе оттеглено, а спортният клуб се надява да намери свой нов дом, след като бе изхвърлен на улицата.
Повече за скандалния случай – в следващото видео:

Сподели в социалните мрежи