logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Два палежа във Видинско

Два палежа са извършени на 1 май във Видинско, съобщават от пресслужбата на Областната дирекция на МВР-Видин.
Около 16 часа неизвестен засега извършител е запалил дървен навес в частен имот в село Горни Лом. Навесът е изгорял изцяло, както и покривната конструкция на едноетажна жилищна постройка, към която е бил изграден. Пристигналите на мястото огнеборци са потушили пламъците. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. По случая работи РУ-Белоградчик и е образувано е досъдебно производство за палеж.
Няколко часа по-рано е подаден сигнал за горящ етаж от къща на бул.“Панония“ във Видин. Пристигналите на мястото екипи от РСПБЗН-Видин, с три специализирани автомобила, са потушили пламъците. Огънят е унищожил 140 кв.м. покривна конструкция, дограма и домашно имущество. Няма пострадали хора.
Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Констатирано било, че пожарът в имота е възникнал вследствие на човешки действия. Размерът на щетите е в процес на установяване. Работата на разследващите по случая продължава. В РУ-Видин е образувано досъдебно производство за палеж.

Сподели в социалните мрежи