logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Съдят шофьор за контрабанда на 100 килограма марихуана

Видинският окръжният съд насрочи дело срещу 27-годишен шофьор на ТИР, заловен с близо 100 килограма марихуана. Х.Г. е обвинен в притежание и пренасяне през граница, с цел разпространение, на наркотици.
Дрогата била открита при проверка в района на Дунав мост 2. Вечерта на 21.11.2016 г. мобилен екип на Митница-Лом, съвместно с полицаи от ГПУ-Видин, спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил, управляван от българина.
По документи камионът превозвал хладилници от България за Германия. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка и е съпроводен до митническия терминал, където му е извършено сканиране с мобилен рентген.
При последвалата проверка на шофьорската кабина митническите служители установяват, че в нея има изграден тайник – конструкция от винкел и ламаринени плоскости, оформящи двойна стена в задната й част. Там били открити 158 пакета, съдържащи суха тревиста маса, с характерния мирис на канабис. За да не бъде разкрита пратката от служебни кучета, то тя е била обилно поръсена с прах за пране.
Стойността на задържания наркотик е за над 595 000 лева.

Сподели в социалните мрежи