logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Разяснителна кампания за европейско финансиране в общините от Видинско

134 участника от десетте по-малки общини в област Видин са се включили в поредицата от срещи на Областния информационен център (ОИЦ), проведени в периода 10-24 април 2018 г. Екипът е предоставил 76 отговора на постъпили въпроси за европейското финансиране. Това бе обявено днес на среща с медиите, съобщиха от ОИЦ.
Финалното събитие ще се проведе във Видин на 9 май, като така ще бъде отбелязан и Деня на Европа. Проявата е насочена към фирми в начален етап на развитието си, социални предприятия и граждани от Видин. Очаква се на срещата да присъстват и младежи до 29-годишна възраст, лица с увреждания и безработни, които желаят да започнат собствен бизнес.
В тазгодишната кампания „Европа в моя регион“ гражданите на Видин могат да участват в три онлайн конкурса – за викторина, снимка и конкурс за публикация в блог.
Желаещите да включат във фотоконкурса (до 31 август) могат да участват с две снимки на проекти, съфинансирани от ЕС. Една (художествена, творческа) и една на табелата или билборда с информация за финансирането и с флага на ЕС. 30-те най-добри кадъра ще бъдат събрани във фотоизложба, която ще пътува из цяла Европа.
Конкурсът за блогъри, който приема публикации в блогове относно проекти, съфинансирани от ЕС, на всеки от официалните езици на ЕС ще продължи до 31 август. Тримата победители ще бъдат поканени да участват в триседмична пълна програма за обучение в реална среда, посветена на комуникациите в ЕС.
Екипът на ОИЦ-Видин ще вземе участие и в инициативата на Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, като се включи в „Road Trip Project“ през месец юли.
Сподели в социалните мрежи