logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Откриват сградата на Административния съд

На 11 май (петък) от 13 часа ще бъде извършено официално откриване на новата сграда на Административен съд – Видин, съобщиха от пресофиса на съда.
На тържеството са поканени премиерът Бойко Борисов, Цецка Цачева – министър на правосъдието, Боян Магдалинчев – председателстващ Висшия съдебен съвет, Георги Чолаков – председател на ВАС, конституционни, върховни административни съдии, председатели на административни съдилища и други.
Тържествен водосвет ще отслужи Негово Викокопреосвещенство Видински Митрополит Даниил. Празничното мероприятие ще се състои пред официалния вход на Административен съд – Видин, на ул. „Цар Симеон Велики“ 3, поясниха още от съда.
Очакваното посещение на премиера от дни насам тресе местната управа, която се хвърли да кърпи дупки, запълва трапове, премахва бурени и замита мръсотията от паркове, исторически и културни обекти. Видинчани пък изразиха надежда, че освен центъра на града, на министър-председателя може пък да му хрумне да посети някой от забравените от властта жилищни райони на Видин. Където дупките, траповете, бурените, липсата на улици, тротоари и изобилие от прахоляк могат подобаващо да впечатлят гостите.

Сподели в социалните мрежи