logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Полицията предприема мерки за абитуриентските балове

Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция на МВР-Видин предприеха мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движение по пътищата в региона по време на абитуриентските тържества и масовите прояви, свързани с 24 май.
Създадена е организация за максимално и ефективно използване на полицейските сили от районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. Приоритетно ще се следи за реда в районите на училищата, където ще се събират повече абитуриенти с автомобили, маршрутите на придвижването им и местата на баловете и тържествените чествания.
Проверяват се увеселителни заведения – ресторанти, дискотеки, клубове и др., като специално внимание се обръща на пропусквателния режим и недопускането на въоръжени, хора в нетрезво състояние и/или употребили наркотични вещества.
Основен акцент в предприетите мерки е поставен върху организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата. Засилен пътен контрол, с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите, ще осъществяват пътните полицаи.
От полицията отправят апел към всички абитуриенти винаги да мислят за собствената си безопасност и да спазват закона за движение по пътищата.
„Празниците и доброто настроение не скриват опасностите и не може да бъдат оправдание или спасение при необмислени и рискови действия. Комбинацията от емоции и еуфория води до непредпазливост, безкритичност и опасна агресивност. Самоконтролът и отговорното поведение не пречат на настроението“, призовават още от полицията.
class=“yj6qo“>
class=“adL“>

Сподели в социалните мрежи