logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Малките училища във Видинско ще получат допълнителни средства

Отдалечени и малки училища от област Видин ще получат допълнителни средства за работа с уязвими групи и за финансиране на дейността на екипите за обхват на децата и учениците в образователната система. Това обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред директори на училища и детски градини във Видин, представители на синдикатите и на общините, съобщиха от пресцентъра на министерството.
„Много е важно да обхванем децата в детска градина“, посочи министърът. Той акцентира и върху това, че в този процес от голямо значение е работата на училищата с родителите и останалите институции.
По думите на Вълчев едно от очакванията към системата на образованието е да подготви кадри за бизнеса. Затова професионалното образование е приоритет и е изготвен списък на професии с очакван недостиг на кадри, по които ще е възможно да се образуват маломерни паралелки. Той посочи, че Министерството на образованието и науката продължава да работи за намаляване на административната тежест на учителите и очаква техните предложения.
Министър Вълчев посети училища в Кула и Бойница.

Сподели в социалните мрежи