logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Задържаха нелегален алкохол и цигари

Продължават проверките и специализираните полицейски операции в региона по пресичане разпространението на дребно на нередовна акцизна стока, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР-Видин.
Общо 1860 къса цигари, 6,280 кг нарязан тютюн и 97 литра ракия без бандерол са иззели вчера служителите на реда. Нелегална стока е открита при проверки в областния град, Димово, селата Градец, Новоселци, Септемврийци и Срацимир. Шест преписки са заведени в РУ-Видин, две в РУ-Кула. Съставени са и актове по Закона за акцизите и данъчните складове.
В Димово служители на РУ-Белоградчик от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Митница – Лом са извършили проверки в два частни имота. На единия адрес униформените открили и иззели 73 кутии цигари различни марки без бандерол и 97 литра алкохол без документи за произход и платен акциз. По случая в ОДМВР-Видин е заведена преписка. При проверка на другия адрес били иззети 4,280 кг тютюн. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка.

Сподели в социалните мрежи