logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Изработват технически проекти за 45 километра третокласни пътища в Северозападна България

Подписани са договорите за изработване на технически проекти за рехабилитацията на близо 45 километра третокласни пътища в Северозападна България. Въз основа на тях след това ще бъдат ремонтирани 11,8 км от път IIІ-121 Иново – Градец – Периловец – Шишенци – Бойница – Кула и 33 км от път IIІ-161 Ребърково – Люти дол – Ботевград, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Техническият проект за път IIІ-121 Иново – Градец – Периловец – Шишенци – Бойница – Кула е на стойност 92 400 лева с ДДС, а срокът за изработването му е 150 дни. Проектът, който ще бъде подготвен, е за участъка от разклона за с. Раброво до началото на Шишенци. Ще бъдат извършени геодезически проучвания и ще се определят необходимите строително-ремонтни дейности. Предвидено е и изготвянето на проект за нов мост, който ще бъде изграден впоследствие на мястото на съществуващото съоръжение над река Рабровска. Ще бъде направен и проект за укрепителни дейности при 28-ми км, в района след Периловец, където има свличане на пътното платно.
Изработването на техническия проект за ремонт на 33 км от път IIІ-161 Ребърково – Люти дол – Ботевград е за 187 550,90 ллева с ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни.
Третокласният път е алтернативен маршрут на път I-1 Ребърково – Ботевград. Отсечката не е основно ремонтирана от 1985 г., като през годините е извършвано само текущо поддържане на пътя.

Сподели в социалните мрежи