logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Състезания по пожароприложен спорт се проведоха във Видин

Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението във Видин (РДПБЗН) бе домакин на зонални състезания по пожароприложен спорт. Представителни отбори на огнеборците от Северозападна България показаха отлична подготовка в спортсменска надпревара, съобщиха от пресслужбата на МВР-Видин.
Огнеборците се състезаваха в индивидуални и отборни дисциплини – изкачване с щурмова стълба; 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафета 4х100 метра; бойно разгръщане от мотопомпа.
Отборът на РДПБЗН – Враца стана комплексен победител в зоналното състезание по пожароприложен спорт за мъже за 2018 година в зона 1. Врачанските огнеборци ще участват в Републиканският преглед по пожароприложен спорт, който ще се проведе във Варна.
В комплексното класиране второто място заеха видинчани, а трети останаха огнеборците от Монтана. В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ победител стана представителят на РДПБЗН Враца – Венелин Георгиев, а на трето място се класира Цанко Цанков от Видин.
В дисциплината „100-метрова пътека с препятствия“ победител е видинският представител Димитър Димитров. Второ място също зае видинчанин – Ивайло Иванов. Победител в двубоя е Венелин Георгиев от Враца, а трети е Цанко Цанков от Видин.
В дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра“ видинският отбор се класира на второ място, а победители станаха врачани. В другата отборна дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“ видинчани останаха трети.
Победителите бяха наградени с грамоти, медали, плакети и купа.

Сподели в социалните мрежи