logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

С хепънинг приключи обучението на детските полицейски управления

ОД на МВР-Видин организира празничен хепънинг по случай финала на обучението за 110 доброволци по програма „Детско полицейско управление“ от пет училища в региона, съобщиха от пресслужбата на полицията във Видин.
Изминаха две години, през които малките блюстители на реда научиха много нови неща за работата на служителите на МВР, и обогатиха знанията си с полезна за тяхната безопасност информация.
В заниманията по различните модули на обучение, учениците разбраха какво работят полицаите, граничарите, огнеборците и как изпълняват своите задачи; как се оказва първа долекарска помощ; къде е опасно и къде безопасно на улицата; запознаха се с техниките на полицейската лична защита; работата на експерти – криминалисти; рисуваха своите впечатления в тематични конкурси.
Днес в Брегово за доброволците от градчето и техните връстници – колеги от Видин, Белоградчик и Кула, полицаите организираха голям празник.
„Деца, благодаря за труда и старанието. С постоянство и усърдие научихте много за полицейската професия. Днес, напълно заслужено, ще получите дипломи. Във ваше лице служителите на реда вече имат нови, истински приятели и бъдещи колеги. Вярвам, че ще бъдете добрият пример за съучениците си. Учете и следвайте мечтите си“, заяви в приветствието си към доброволците старши комисар Петър Коцин – директор на ОД МВР-Видин.
Всички доброволци получиха дипломи за успешното завършване на обучението по програмата. Петте училища, към които бяха формирани групите от доброволци – малки полицаи, получиха почетни плакети от ОД на МВР-Видин.

Сподели в социалните мрежи